Известие

Collapse
No announcement yet.

Ужасен проблем с ABS системата, нямам километраж

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Innkata Покажи съобщение
    Както казах ходих в сервиз, в който правят Алфи, Фиат, Ланчия, обаче не ми откриха проблема и както казах никъде не успяват да се свържат с компютъра, за да направят диагностика. Провериха ми бушоните, не е това.
    Чудя се някой не е ли имал същия проблем с ABS-а и километража и това да не може да бъде открито с диагностика. Може да ви звучи супер лесно, но аз от седмица съм без кола
    То на сервиза, който си ходил може да пише че правят алфи, ама явно нищо не отбират.Иди в сервиз, от отдела Общ технически, гледам че си от София, така че нямаш да имаш проблеми.Сигурен съм, че във почти всички или ще ти решат проблема или поне няма да ти вземат пари без да са сигурни, че ще се справят.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Днес се качих в колата и видях, че и половината табло не ми свети..... нещата свързани ли са?
      Карам Alfa Romeo 156, 2.0 twin spark, 155hp, бензин, 98г. .

..:: Където делото говори само за себе си, защо са необходими думи? ~ Цицерон ::..

Comment

Колега,хващай мултицета и започвай издирване на "Тоци Бегали".
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

То това се обзалагам, че няма да го направи, ама поне най-накрая да се сети да я закара на някой, който ще го свърши.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Ееее вие пък... Може и само крушки да са изгорели.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Същите симптоми - смених централата на ABS-а и всичко е ОК .

---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:26 ----------

Това , че не ти свети таблото е друга бира
              Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

kolegi az karam 156-ca 2.0 tw spark i imam sa6tiq problem no pri men sprqha da mi rabotqt i stopovete za magla , predniq lqv gabarit i lamite na kilometraja i blokirva ot vreme na vreme i centralnoto zaklu4vane i mi svetqt lampi za abs airbag ra4nata i kilometraja ne raboti. molq da mi dadete ideq ot kvo moje da e i kade da otida na ka4estven maistor koito si razbira ot rabotata 6toto me pratiha na 4-ti kilometar i tam samo mi vzeha parite i ni6to ne napraviha

================
                Тук пишем на кирилица

Last edited by pr_00f; d.m.y г., 22:21.

Comment

Колега аз го имах същия проблем миналата година. Оказа се управляващия блок на АБС, смених го и всичко си е ок

Comment

здравейте колеги

виждам че е писано по темата доста отдавана дано все още някои да посещава сайта и да може да ми помогне,аз имам абсолютно същият проблем,така я купих наскоро 156 1.8 98.г. километража не ми работи единствено дигиталният дисплей отчита само температурата и в средата светят постоянно всички възможни лампички за ръчната за АБС-то и аербега .Въпроса ми е къде въобще се намира въпросната АБС централа за да пробвам варианта за хлабава връзка и да опитам с почистването на буксата, и виждам че някой колеги са писали да се проверят бушони, кой бушони и къде се намират въпросните . Ако някои вече си е решил проблема и е наясно от къде е възникнал и как се оправя ще бъда благодарен да пише по темата. Благодаря предварително !

Comment

Първоначално публикувано от simpatiaga78 Покажи съобщение
                      виждам че е писано по темата доста отдавана дано все още някои да посещава сайта и да може да ми помогне,аз имам абсолютно същият проблем,така я купих наскоро 156 1.8 98.г. километража не ми работи единствено дигиталният дисплей отчита само температурата и в средата светят постоянно всички възможни лампички за ръчната за АБС-то и аербега .Въпроса ми е къде въобще се намира въпросната АБС централа за да пробвам варианта за хлабава връзка и да опитам с почистването на буксата, и виждам че някой колеги са писали да се проверят бушони, кой бушони и къде се намират въпросните . Ако някои вече си е решил проблема и е наясно от къде е възникнал и как се оправя ще бъда благодарен да пише по темата. Благодаря предварително !
                      Колега, изтегли си книжката на колата и я прочети. Ако от нея не разбереш кое какво е, по-добре не пипай.
                      Има много теми и със снимки за ABS-а. С търсачката ще ги намериш. Имай предвид, че бушоните до 2000 са на едно място, а след това на друго.

Comment

Направи една диагностика първо, да видиш какви са грешките и да се отиентираш. Възможно е да са натрупани от слаб (паднал) акумулатор и да не се появят отново.
                        Които се появят ги напиши и ще го мислим.

Инак абс централата се намира на модула за абс, под казанчето за спирачна течност, влизат тръбичките за спирачките в него, а от самата централа излиза голяма букса. Така поставен въпроса изглежда че нищо не разбираш, затова бих те посъветвал да не пипаш нещата а да отидеш при майстор.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

На 156 да и светят почти всички датчици си хронично заболяване явно.На мен ми светеха на аербега,ръчната,и абс-а.Абс-а много лесно го проверихме да ли бачка.Един тест драйф из града,набихме няколко пъти много сериозни спирачки и установихме че бачка.С диагностики и човъркане е само загуба на време и пари и можеш да се вкараш във ебаси филмите.
                          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Това пък какво беше..., по таз логика за какво са тия ламБи, еърбега как установихте дали работи?

По-горе съм написал горе долу какво се прави, първо диагностика.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                              Това пък какво беше..., по таз логика за какво са тия ламБи, еърбега как установихте дали работи?

По-горе съм написал горе долу какво се прави, първо диагностика.
                              Много е вероятно при това описание на "коледна елхичка" да не могат да се свържат с модула, но дори това само по себеси е насока за същността на проблема.

Comment

Working...
                              X